Fri for mobberi

​I Aagades børnehave arbejder vi periodevist med ”Fri for mobberi”.

Formålet med ”Fri for mobberi” er at styrke børns fællesskaber og forebygge mobning. Når disse fællesskaber er trygge og positive kan børnene sætte pris på forskelle, og alle kan trygt være den de er, uden at blive udelukket fra fællesskabet. 

Børnene skal have en oplevelse af at være lige meget værd til trods for forskelligheder og føle sig respekterede og værdsatte for dem de er. Det er vores ansvar som voksne at skabe dette positive og trygge fællesskab. 

​Vi har rigtig gode erfaringer med materialet ”Fri for mobberi”. I praksis benytter vi materialet gennem ”børnemøder”, hvor der arbejdes ud fra kerneværdierne tolerance, respekt, omsorg og mod. Med disse værdier er der lagt op til dialoger med børnene i forhold til deres handlemuligheder i fællesskabet, så de kan blive endnu bedre kammerater.

”Fri for mobberi” har plancher, en bog og desuden flere forskellige aktiviteter, hvorigennem børnene kan opleve og øve værdierne i praksis. Vi styrker deres sociale kompetencer og de bliver mere opmærksomme på hvordan de selv er en aktiv medspiller i fællesskabet. Alt i alt et pædagogisk redskab som er med til ruste børnene til at kunne begå sig socialt.

I kan læse mere om "Fri for mobberi" her: www.friformobberi.dk, eller finde "Fri for mobberi" på Facebook. 

Følg med på Facebook

Her deler vi mange af vores oplevelser sammen.

Gå til Facebookside