Politikker​

Inklusionspolitik

Her i vores hus handler inklusion om at tilrettelægge arbejdet således, at børnene er en del af det sociale, det faglige og det fysiske fællesskab.

Det sociale: handler om at være en ven/få venner/ føle sig værdsat/tillid til andre
Det faglige: at aktiviteter er tilpasset til børnene, så de udvikler sig
Den fysiske: handler om tilstedeværelse/indretning både ude/inde

  • At der er en god omgangstone mellem børn, forældre og medarbejdere

​Vi snakker følelser, når der bliver sagt ting der gør nogen kede af det. F.eks du er dum/

vi vil ikke leger med dig.
At vi alle siger tingene til hinanden på en ordentlig måde – roser hinanden- vi snakker med børnene om hvad det gør ved os, når der ikke er et ordentligt sprog.

  • At vi som voksne er gode rollemodeller for børnene og viser at vi er rummelige overfor alle børn.

At vi er nærværende voksne som børnene har tillid til og kommer til. At vi viser tydelighed og interesse for det børnene laver. Vi viser at vi vil alle børn.

  • At alle børn, forældre og medarbejdere er betydningsfulde i fællesskabet & forskellighed er en ressource

Der er brug for os alle, og det at vi er forskellige gør at vi hver i sær bidrager med noget til fællesskabet.

  • At vi skaber rammerne for at venskaber kan dannes ved at vi støtter/ guider

børnene
Feks gennem Legegrupper hvor vi sætter børnene sammen i små grupper – omkring en aktivitet. Her er vi voksne med på sidelinien til at guide børnene. Vi arbejder med sociale relationer i f.eks trin for trin/ mobbekufferten – hvor vi snakker ansigtsudtryk, hvis der er problemer
snakker vi med børnene om hvordan konflikten også kunne været løst.

  • Vi sætter fokus på barnets styrke sider

Tager udgangspunkt i barnets ressourcer, og arbejder videre med det. Vi gentager nye ting flere gange så børnene bliver trygge og efterhånden får troen og selvtilliden på at de selv kan det.

  • Husk at fortælle den gode historie om barnet

Vi fortæller de gode historie fra børnenes hverdag.

  • Alle børn, forældre og medarbejdere har et ansvar for fællesskabet

Vi voksne hjælper børnene i legen. Hvis det er svært, guider vi dem tilbage i legen igen. Sørger for de kan lege på tværs af grupperne. At forældre tænker over også at invitere ”nye” børn med hjem.

Kostpolitik i Aagades Børnehave

Aagades Børnehave har en kostpolitik, der tager udgangspunkt i Vesthimmerlands kommunes kostpolitik for de 0-6 årige.
Barnet medbringer selv madpakke, samt frugt til om eftermiddagen. Der er 2 køleskabe: 1 til madpakken og 1 til frugtposerne.

Det er vigtigt at barnet får en sund og fornuftig kost, idet maden er det grundstof barnet skal vokse af, samt klare dagens udfordringer af. Hvis vi vurderer at dette ikke er tilfældet tager vi kontakt til jer.

Morgenmad: Vi serverer morgenmad for børnene indtil kl. 7.30. 

Morgenmaden vil varierer mellem havregryn, havregrød, cornflakes. En gang imellem vil der være hjemmebagte boller.

Madpakke cafe: Mellem kl. 8.30-9.00 opfordrer vi børnene til at tage en mad fra madpakken, inden vi går i gang med dagens aktiviteter.

Madpakker: Ca. kl. 11.30 spiser vi alle madpakker. Her tilbyder vi barnet mælk/vand.

Frugt café: Mellem kl. 13.30-14.30 er der frugt café, hvor en voksen kalder børnene ind efter tur.


Der er ca. 5-10 børn af gangen, da vi prioriterer det hyggelige samt småsnakken under måltidet. Vi ligger op til, at barnet har noget frugt/brød med, så der er energi til resten af dagen.
Hvis vejret er til det spiser vi alle samlet vores fugt ude under halvtaget. Her sørger vi også for at der er hyggelig stemning, hvor vi ofte synger fælles sange eller optræder for hinanden.

Fødselsdage: Myrene fejrer vi altid i børnehaven. Her kan I vælge om I vil medbringe noget eller betale 50 kr. og så finder vi på noget. Barnet bliver fejret i forbindelse med samlingen kl. 9.15.
For Græshopper og Bier er det muligt at invitere gruppen hjem til fødselsdag, men I har også mulighed for at holde den i børnehaven som myrene. Det er jeres valg.
Vi opfordrer til, at når vi inviteres hjem til fødselsdag, at vi kun skal til bordet 1 gang – da det er så kort et besøg og børnenes 1. prioritet er at lege.

Maddage: En gang i mellem laver vi maddage i grupperne. Her vil vi sammen med børnene planlægge og tilberede et måltid Her vil der komme et opslag op til jer forældre om hvad der skal medbringes. Denne dag skal barnet kun medbringe formiddagsmad og frugt.
Vi opfordrer børnene til at smage på maden. Til disse dage modtages der kun uåbnede varer.

Hygiejne: Dette er meget vigtigt omkring måltiderne. Der vaskes hænder før og efter der spises og ligeledes inden barnet deltager i f.eks. bage aktivitet eller forberedelse af mad.
Vi tager så vidt muligt hensyn til de børn, som har særlige behov/forbud i forbindelse med maden.
Eksempelvis kulturelle/religiøse eller allergikere.
Det er forældrene der er ansvarlige for at gøre os opmærksomme på dette.

Gode links om kost:
www.altomkost.dk
www.boernemad.dk
www.sundhedsstyrelsen.dk

Solpolitik for Aagades Børnehave

Kræftens bekæmpelse anbefaler: At børn og voksne solsikre sig mellem kl. 12 & 15, når UV-indexet er 3 eller mere. En kombination af skygge, solhat og tøj samt solcreme (hvor tøjet ikke dækker), som den bedste måde at solsikre sig på.

Vi har lavet følgende solpolitik for Aagades Børnehave.

Formål: Vi følger vores solpolitik i perioden april – september for at sikre, at ingen børn eller voksne i vores børnehave oplever at blive røde, forbrændte og / eller solskoldede .

Obligatorisk: Vi overvejer nye muligheder for skygge, når vi bygger om udendørs. Vi minder forældrene om indholdet af vores solpolitik, hvert år i april. Vi evaluere vores solpolitik hvert år efter sommeren.

I skal sørge for: At smøre jeres barn/børn ind i solcreme om morgenen, inden barnet kommer i børnehaven Evt. sørge for at barnet har en solhat, som beskytter ansigt, hals, ører og nakke.

Børnehaven sørger for:
– At have tilgængelig solcreme i inst. Vi benytter solcreme fra apoteket mærket (La roche-posay faktor 50)
– At smøre børnene efter madpakker (inden vi går på legepladsen) Vi sætter solsejl og parasoller op på udvalgte steder, hvor børnene leger og spiser.
– Vi spiser madpakker & frugt enten i skyggen eller indendørs.

Hvis jeres barn har allergi eller ikke kan tåle den solcreme vi bruger er I velkommen til selv at tage en med. Vi har valgt at have én slags, da det er nemmere når der skal smøres mange børn på en gang.

Ønskes mere info: www.skrunedforsolen.dk

Sovepolitik i Aagades Børnehave

Det kan være en stor omvæltning at starte i børnehave. Vi tilbyder de børn, der har brug for det en middagssøvn. Vi har madrasser og tæpper. I skal medbringe pude + evt. sovebamse/sut.

Sovebørnene bliver puttet efter madpakker, hvorefter en voksen går med dem ind i ca. 20 min. De børn der ikke sover efter 20 min, tages med op igen og kommer med ud på legepladsen.

Vi vækker ikke børnene før der er gået en time, da kortvarige søvnperioder kan medføre forvirrede og pirrelige børn, og som kan påvirke resten af deres dag.
Vågner de selv før den time er gået hjælper vi dem i tøjet.

Følg med på Facebook

Her deler vi mange af vores oplevelser sammen.

Gå til Facebookside